Kunst Bloeit in Helmond

Inschrijven

Vertegenwoordigt u een gemeente?
klik hier

Bent u kunstenaar?
klik hier

Kunst Bloeit in Helmond

Klik hier om aan deze editie deel te nemen

Schilder- en tekendag

zondag 04-06-2017

Expositie

De expositie is van dinsdag 20 juni t/m zondag 16 juli in de expositieruimte van de bibliotheek Helmond-Peel (in het centrum van Helmond).

Korte informatie

Helmond heeft veel te bieden. In het centrum zijn op loopafstand mooie plekjes te vinden. Naast het prachtige kasteel en de paalwoningen is het industriele verleden langs het kanaal met de fabrieken en fabrikantenvilla’s nog steeds herkenbaar. Vele kunstwerken maken onderdeel uit van het straatbeeld. Maar Helmond biedt in het weekend van 3 en 4 juni meer, het Drakenbootfestival. Een kleurrijk festival dat veel publiek trekt.

De voormalige dorpen StiphoutMierlo-Hout en Brouwhuis maken ook deel uit van de stad Helmond. Nu zijn de dorpen, wijken, waarbij de dorpse karakters deels behouden zijn gebleven. Daardoor zijn er diverse mooie, authentieke dorpsgezichten te vinden.

Alle reden om in het weekend van 3 en 4 juni Helmond te bezoeken om de kunstenaars te zien schilderen en tekenen en de boten te zien varen. Info drakenbootfestival: http://drakenbootfestivalhelmond.nl/

Edities

Nieuws

 • Negen edities

  21-03-2017

  Op het laatste moment hebben de gemeenten Roosendaal en Venlo zich aangesloten bij de gemeenten waar dit jaar Kunst Bloeit bloeit plaatsvindt. Daardoor doen dit jaar in totaal 9 grote gemeenten mee. In welke gemeente gaat u schilderen of tekenen?

  Lees meer >
 • Aanmelden kunstenaars

  14-03-2017

  De gemeenten die dit jaar met Kunst bloeit mee doen, zijn bekend. U kunt in een of meer gemeenten van uw keuze aan de schilder- en tekendag deelnemen. Volgend op die dag, wordt uw werk geëxposeerd.

  Lees meer >
 • Deel uw ervaringen op Facebook

  28-02-2017

  Maakt u tijdens het tekenen en schilderen leuke, grappige of bijzondere dingen mee? Of wilt u de voortgang van uw kunstwerk delen? Plaats dan een foto op de Facebook pagina van Kunst bloeit

  Lees meer >